Како функционира UV LED фен за нокти?

2021-04-20

Светилка за нокти, позната и како светилка за фототерапија на нокти. Специјално се користи за сушење гел за фототерапија во процесот на уметност на нокти, а најмногу се користи во салоните за нокти. Постојат два вида светилки за нокти: едната е ултравиолетова ламба, другата е LED светилка, главната максимална бранова должина на ултравиолетовата светлина = 370 nm (оваа бранова должина е видлива светлина, безопасна за очите, но се препорачува да не се гледа директно во цевката долго време), но може да има добро сушење Сува стерилизација ефект.
Принцип: Користете го принципот дека коагулантот со ефект на светлина во лепилото за лакови ќе претрпи реакција на стврднување под ултравиолетова светлина. Светилката за лакот е всушност ултравиолетова ламба. Брановата должина на ултравиолетовата ламба што се користи во ламбата за нокти е генерално 320-400 nm, што припаѓа на опсегот на ултравиолетови зраци со долги бранови. Тоа нема да предизвика сериозно оштетување на кожата, но ќе предизвика кожата да потемнува и старее.

Кога правите маникир со фототерапија, кожата станува потенка по пилинг. Ако не нанесувате крема за сончање, поголема е веројатноста да предизвика стареење на кожата. Затоа, иако светилката за краткотрајна светлосна терапија е безопасна, треба да се внимава и на грижата и одржувањето на рацете.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy