Како правилно да насликате лепак за нокти

2021-06-02

The application of nail polish can make your hands look more delicate. Nowadays, more and more women like to do nail art. In fact, apart from going to a nail shop to do manicures, we can also choose the way of applying nail polish ourselves. So how can nail polish look better? A few simple tips, I hope it can help you, let's take a look at the beauty-loving baby.

 

01. Изберете според бојата на вашата кожа. Изборот на вистинската боја на лак за нокти е природно шлаг на тортата. Но, ако изберете погрешна боја на лак, ќе ги откриете вашите недостатоци. За жолта и црна кожа, треба да нанесете некои понежни светли бои, како што се светло розова, паста од грав или сина магла. И ако имате светла кожа, природно можете да изберете повеќе бои.

 

02. Изберете според вашата возраст, интелектуалните и елегантни жени треба да избираат поедноставни и атмосферски бои. Во исто време, не е препорачливо да се избираат премногу раскошни бои, како што е светло црвената, што не е погодна за интелектуални и елегантни жени. Зелената трева е посвежа и елегантна боја, дури и за жени над 40 години, можат да изберат.

 

03. Изберете според вашата рака. Ако вашите раце се витки и витки, природно можете да изберете различни стилови на стилови на нокти. Но, ако вашите раце се малку цврсти, се препорачува и да ги задржите ноктите малку подолго за подобро да го истегнете односот на вашите раце.

 

04. Пред да нанесете лак, исечете соодветна форма на нокти. Истовремено се прават и некои третмани со пилинг на ноктите за ноктите да останат мазни и нежни, за да бидат подобро обоени, а нанесениот лак е поубав.

 

05. По нанесувањето на лакот, најдобро е да нанесете слој лак. Површината на ноктите не само што може да изгледа помазна и сјајна, туку може и да ја задржи цврстината на ноктите и подобро да ги заштити ноктите. Во исто време, овој слој на светло масло може да направи и ноктите да изгледаат поубави.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy