Како треба да се користи пренослива светилка за нокти?

2022-05-17

Лепак за лак за ноктисе користи за маникир. За разлика од обичниот лак, лепилото за лак може да се исуши природно и брзо, но мора да се исуши со ултравиолетова светлина. Бидејќи лакот за нокти содржи лепило за коагулација со светлосен ефект, овој лепак ќе се зацврсти под зрачење на ултравиолетова светлина, за да се постигне ефектот на поставување. Употребата на пренослива светилка за нокти е како што следува:

1. Прво, приклучете го напојувањето и вклучете го прекинувачот. Некои светилки за маникир немаат копче за прекинувач, туку инфрацрвен сензор. Овој вид на светло ќе се вклучи кога раката ќе се вметне во неа, а светлото ќе се исклучи кога ќе се извади раката.

2. Откако ќе го нанесете лакот, ставете ја раката, а потоа поставете го времето според ситуацијата. Времето е генерално 30 секунди, 60 секунди и 120 секунди. Општо земено, времето на сушење е 90 секунди.

3. Кога ќе истече времето, ламбата за маникир автоматски ќе се исклучи, а потоа само ќе ви ја извади раката.
Кога правите маникир, лак обично се нанесува двапати, што ќе има подобар ефект на прикажување на бојата, па затоа и ламбата за нокти треба да се осветли двапати. Цевката на светилката во ламбата за нокти се заменува речиси на секои шест месеци. Кога ја менувате цевката на светилката или чистите, само извлечете го дното. Кога го користите, внимавајте да не гледате директно во цевката на светилката, обидете се да ја користите според упатствата и не скратувајте или прекувремена употреба.

Треба да се напомене дека светлината на ламбата за нокти припаѓа на долгите ултравиолетови зраци, кои генерално нема да предизвикаат сериозно оштетување на кожата, но исто така ќе потемнат и стареат, па затоа најдобро е да нанесете крема за сончање на вашите раце. а потоа користете ја ламбата за нокти. Може да го забави стареењето на кожата на рацете.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy