Видови и воведување на ламби за нокти

2022-09-22

Заедничкисветилки за ноктина пазарот главно се поделени на UV флуоресцентни светилки, LED светилки или UV+LED комбинирани светилки.

УВ, односно ултравиолетови зраци. Светлината што ја емитуваат УВ ламбите припаѓа на UVA опсегот, со бранови должини кои се движат од 300 до 410 nm.

LED имено диода што емитува светлина. LED светлата се видлива светлина со бранови должини кои се движат од 375 до 425 nm.

Различни ламби за нокти бараат употреба на специфични лакови за нокти. Најчесто користените лакови се главно направени од гел и акрилна смола. На гелот му е потребно ултравиолетово зрачење (UVR) за полимеризација.

И УВ ламбите и ЛЕД светилките се користат за сушење на лепилото за фототерапија и се најчесто користени алатки во процесот на маникир со лепак за фототерапија, но нивните ефекти се многу различни. На пример, времето на стврднување на УВ ламбите е многу подолго од она на LED светилките, но цената на LED светилките е висока, така што повеќето салони за нокти користат УВ ламби.




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy