Кој е принципот на LED светилка за лак за нокти?

2022-12-09

LED светилка за лак за нокти специјално се користи за сушење на лепак за фототерапија за време на уметноста на ноктите, главно се користи во салон за нокти; во некои процедури за нокти, на ноктите се нанесува слој од лепак за фототерапија на ноктите, кој е сличен на лакот, но е потешко од фрлањето на лак, генерално кажано, може да трае повеќе од еден месец, а цената е поскапа отколку лак за нокти, општо земено, може да се користи само во професионални салони за нокти, бидејќи ламбите за нокти мора да се користат за да се користи лепак за фототерапија за нокти, односно ламби за терапија за нокти.

Постојат два вида LED ламба за лак за нокти, едната е УВ ламба, а другата е LED светилка. Главната врвна бранова должина на УВ светлината е = 370 nm, што има добри ефекти на сушење, стерилизација и дезинфекција. Општо земено, ламбата за нокти има четири цевки, едната е 9W. Ве молиме менувајте ја цевката редовно на секои шест месеци, внимавајте на очите и не гледајте директно во УВ цевката. Користете ги според соодветните упатства од прирачникот за правење гел или УВ ламбата, не ги скратувајте и не користете ги прекувремено, за да ги одржите најдобрите резултати.
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy