Најдобриот водич за користење на светилка за нокти за совршени нокти

2023-10-20

Како што уметноста за нокти станува сè попопуларна, употребата на ламби за нокти за лекување и сушење гел-лак стана промена на играта за салоните и за љубителите на нокти. Во оваа статија ќе ве водиме низ се што треба да знаете за ламбите за нокти и како да ги користите.

Што е светилка за нокти?

Ламба за нокти е уред кој емитува УВ или LED светлина за да се излечи или да се исуши гел-лак. Тие доаѓаат во различни големини и форми и се клучна алатка во процесот на нанесување на гел-лак.

Видови ламби за нокти

Постојат два типа на ламби за нокти: УВ и LED. УВ ламбите користат ултравиолетова светлина за да го исушат лакот, додека LED светилките испуштаат видлива светлина за брзо да се излечи лакот. Иако и двете се ефективни, LED светилките имаат побрзо време на стврднување и се попогодни за употреба.

Користење на светилка за нокти

Пред да користите светилка за нокти, важно е да ги подготвите вашите нокти. Отстранете го секој стар лак и турнете ги назад вашите кутикули. Потоа нанесете основен слој, лак во боја и горен слој. По секој слој, лечете ги ноктите под светилката според упатствата на производителот. И УВ и LED светилките имаат поставки за време што може да се движат од 30 секунди до 2 минути.


Неопходно е да не се лечи премногу или недоволно да се лечи лакот, бидејќи тоа може да предизвика лакот да се подигне или олупи. Погрижете се да ги следите упатствата на производителот за секој производ што го користите, бидејќи различните марки може да имаат различно време на стврднување.

Безбедност на светилка за нокти

Додека ламбите за нокти се целосно безбедни за употреба, треба да следите некои безбедносни мерки за да избегнете прекумерна изложеност на УВ светлина. Секогаш носете крема за сончање со широк спектар со заштитен фактор 30 или повисока пред да ја користите светилката. Дополнително, можете да размислите за користење на ракавици без прсти или заштитна опрема за очи додека ја користите ламбата за нокти.

Заклучок

Светилката за нокти е задолжителна алатка за секој кој сака гел-лак. Со овој водич, сега можете да креирате нокти достојни за салон дома. Само не заборавајте внимателно да ги следите упатствата и да преземете безбедносни мерки за да избегнете прекумерна изложеност на УВ светлина. Со вистинската ламба и техника за нокти, можете да постигнете убави, долготрајни нокти за кратко време.


Како заклучок, ламбите за нокти ја менуваат играта за секој кој сака гел-лак и уметност за нокти. Со овој водич, сега можете да користите ламба за нокти како професионалец и да постигнете совршени нокти секој пат. Не заборавајте да ги следите упатствата на производителот, да преземете безбедносни мерки на претпазливост и да се забавувате создавајќи уникатни дизајни за нокти со вашата нова ламба за нокти.

Nail LampNail Lamp


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy