Која ламба е подобра за ЛЕД ламба за лакови или УВ ламба за нокти?

2021-04-14

П: За која ламба е подоброЛЕД ламба за нокти или УВ ламба за нокти?
О: ЛЕД-светлата се исти како и обичното осветлување и тие не се штетни за човечката кожа и очите. Спротивно на тоа,LED светилкисе енергетски поефикасни од УВ ламбите, а времето на осветлување е скратено, но соодветната цена е малку поскапа од УВ ламбите. ЛЕД-светлата нема да предизвикаат меланински врнежи на кожата; згора на тоа, ЛЕД-светлата не се толку жешки како УВ-светлата и нема да изгорат раце или нозе.
Новиот вид на светилка за фототерапија за која зборуваме е УВ ламба + ЛЕД ламба. Предностите се долг работен век, мала моќност, мала генерација на топлина, постабилен извор на ултравиолетово и посилно продирање. Значи, нема да има многу ефект врз сувоста на кожата.




П: Колку време е потребно за општо осветлување?
О: Како што споменавме погоре, премногу долго аУВ ламбаќе предизвика појава на меланин на кожата. Затоа, не заборавајте да обрнете внимание на времето на работа.
Буквар: UV120sec / LED60sec
Лепак во боја: УВ60 секунди / ЛЕР30 секунди
Слој за запечатување: UV120sec / LED60sec
Запечатувачки слој без миење: UV180sec / LED90sec




We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy