Разлика на УВ LED и UVLED

2021-04-15

УВ ламби со низок притисок се гермицидни светилки кои главно се користат за стерилизација и дезинфекција. Покрај тоа, УВ-Б исто така се користи главно за ултравиолетова инспекција и медицински третман.
 
Моќната ултравиолетова ламба со висок притисок на жива е изработена од висококвалитетни чисти кварцни цевки, што им овозможува на ултравиолетовите зраци да навлезат во висок степен и голема количина. Неговата должина на лакот / светлосната должина може да се движи од 5 см до 300 см, а моќноста што често се гледа е по единица. Центиметрите се од 30W до 200W. УВ-ламби со голема моќност генерално работат со 200W или повеќе на сантиметар. Ефективниот спектрален опсег на оваа светилка е помеѓу 350-450nm и главниот врв е 365nm. Постојат повеќе од 700 сорти, а моќноста е 100w-25kw. UV € € УВ лекување На англиски јазик, тоа се нарекува УВ лекување или УВ премачкување. УВ лекување е фотохемиска реакција, односно течни материјали што можат да се излечат од УВ се печатат или обложуваат на површината на подлогата или работното парче, а процесот на лекување се постигнува со УВ-светлина. УВ лекувањето е исто како и традиционалното Процесот на сушење е сличен, но принципот е различен. Традиционалното сушење генерално се потпира на испарување на растворувачот во материјалот за обложување за да се формира стврднување, додека вкрстеното поврзување со УВ-лекување не го испарува растворувачот.




Метал-халид-ламбата се заснова на УВ-ламба со жива што содржи жива и аргон со додавање мешавина од железо, мешавина на калиум или друга мешавина на елементи од редок метал. Халогената ламба мешана со железо особено го подобрува 380хм како бран на бранот. Главно е погоден за лекување на мастило и боја, изложеност на сув филм, влажен филм и зелена маска за лемење. Обоен е при печатење и лекување на екран, особено за производи со подебели премази и бело-црно сушење имаат одлични резултати.
 
ЛЕД-светлата се всушност попознати како флуоресцентни цевки, а најчесто познатите „светлосни цевки“ се всушност ЛЕД-цевки, кои се разликуваат само по името.
 
Принцип на ЛЕД цевка: Многу луѓе се заинтересирани за принципот на ЛЕД светло. Всушност, најголемата празнина помеѓуПринцип на ЛЕД цевка: Многу луѓе се заинтересирани за принципот на ЛЕД светло. Всушност, најголемата празнина помеѓуeen LED lamps and traditional incandescent lamps is the filament. Because the body of the incandescent lamp is transparent, the state of the filament can be directly observed. The LED lamp is different. It uses a diode as the light source of the entire lamp tube. The lamp tube is coated with phosphor. When the diode emits light, the phosphor helps to diffuse the light to achieve the effect of lighting. This is the light-emitting principle of the LED lamp. It is not that a layer of filaments connecting the left and right ends is hidden in the lamp tube.

UVLED, или ултравиолетова диода што емитува светлина, е еден вид ЛЕР, со опсег на бранова должина од 260-400nm, што е невидлива светлина со една бранова должина, генерално под 400nm. Лекувањето користи главно 365nm и 395nm. Лекувањето со УВ лепак обично користи 365nm бранова должина. Преку посебен дизајн, УВ ЛЕР може да емитува комплетен континуиран опсег на ултравиолетова светлина за да ги задоволи производствените потреби на ленти за рабови, печатење и други полиња. Линијата со извор на светлина има долг век на траење, ладен извор на светлина, нема зрачење на топлина, животот не е под влијание на бројот на отворање и затворање, високата енергија, униформното зрачење ја подобрува ефикасноста на производството и не содржи токсични материи. Тој е побезбеден и поеколошки отколку традиционалните извори на светлина.



We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy